woensdag 22 januari 2014

Chocolademousse



Hoi allemaal,

Vandaag heb ik voor jullie een super lekker recept wat ik regelmatig maak. Het is heel makkelijk en super lekker. Veel mensen denken vaak dat chocolademousse maken heel moeilijk is maar in tegendeel. Jullie zullen het vanzelf merken!




benodigdheden:

  • 100 ml melk
  • 150 g pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 50 g witte basterdsuiker
Breng in een pan 500 ml water aan de kook en draai het vuur zacht. Doe de warme melk in een hittebestendige kom die op de pan past en breek de repen chocolade erboven in stukjes. Hang de kom in de pan met heet water (zonder dat deze het water raakt) en laat de chocolade langzaam in de melk au bain-marie smelten. Haal de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen. Dat gaat het snelst door de kom 10 min. in ijskoud water te zetten. Roer het mengsel regelmatig door. Klop in een ruime kom de slagroom bijna stijf met de suiker. Spatel de slagroom in 2 of 3 gedeelten door de chocolade. Laat de mousse minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Verdeel de mousse over 4 schotels.Dit kan je ook met een spuitak doen waardoor je zo'n mooi effect krijgt als hier boven. (zie afbeelding).Strooi eventueel vlak voor serveren nog wat cacao of geschaafde chocoladekrullen over de mousse.

Liefs,

1 opmerking:

  1. Wauw, dit ziet er echt heerlijk uit. Zo jammer dat ik allergisch ben voor melk :-(

    BeantwoordenVerwijderen